• Ρεκόρ καριέρας η 39η θέση για την Σάκκαρη - Στο Νο 40 ο Τσιτσιπάς

  Ρεκόρ καριέρας η 39η θέση για την Σάκκαρη - Στο Νο 40 ο Τσιτσιπάς

 • «Ανοιχτές Πόρτες» για τα 90 χρόνια παρουσίας του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών

  «Ανοιχτές Πόρτες» για τα 90 χρόνια παρουσίας του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών

 • Διεθνής διάκριση για δύο Γιαννιώτες μαθητές -Ανέπτυξαν μικροδορυφορικό σύστημα

  Διεθνής διάκριση για δύο Γιαννιώτες μαθητές -Ανέπτυξαν μικροδορυφορικό σύστημα

 • Θεόδωρος Γιουρτσίχιν: Εμείς οι Πόντιοι, από το γάλαν τη μάνας έμουν, αγαπούμε την Ελλάδαν

  Θεόδωρος Γιουρτσίχιν: Εμείς οι Πόντιοι, από το γάλαν τη μάνας έμουν, αγαπούμε την Ελλάδαν

 • 4 Έλληνες στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ

  4 Έλληνες στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ

 • Το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών : «Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα»

  Το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών : «Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα»

 • Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Τίθενται σε ισχύ από 1η Μαΐου

  Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Τίθενται σε ισχύ από 1η Μαΐου

 • Νικόλ Παπαμιχαήλ: Η Ελληνίδα αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης

  Νικόλ Παπαμιχαήλ: Η Ελληνίδα αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης

 • Μνήμη και τιμή στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη :«Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα»

  Μνήμη και τιμή στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη :«Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα»

 • Κτηματολόγιο: Προθεσμία έως 9 Ιουλίου για να δηλώσετε τα ακίνητά σας - Αφορά και κατοίκους εξωτερικού

  Κτηματολόγιο: Προθεσμία έως 9 Ιουλίου για να δηλώσετε τα ακίνητά σας - Αφορά και κατοίκους εξωτερικού

 • Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

  Αναλυτικός οδηγός / Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς

 • Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

  Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Μνήμη και τιμή στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη :«Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα»

evagoras250Όσοι δεν είχαν την τύχη να παρευρεθούν στη σεμνή τελετή Μνήμης και απόδοσης Τιμής του μεγάλου ήρωα της Κύπρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο οίκημα της Ένωσης Κυπρίων στην Αθήνα σίγουρα έχασαν την μοναδική ίσως ευκαιρία

να ακούσουν δια ζώσης τρομερά ιστορικά περιστατικά από έναν συναγωνιστή του, τον Γεώργιο Γαβριήλ Στενιώτη που ήρθε ειδικά για την εκδήλωση από την Κύπρο.

SCAN6Ο συναγωνιστής του Παλληκαρίδη Γεώργιος Γαβριήλ Στενιώτης στο βήμαΘα επιμείνουμε περισσότερο στην παρουσία του κ Στενιώτη. Όχι γιατί ομιλία του Ομοτίμου Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α κ Ανδρέα Βοσκού που άνοιξε την εκδήλωση, ήταν άλλωστε αναμενόμενο από έναν καταξιωμένο επιστήμονα, υστερούσε σε κάτι. Τουναντίον μας συνεπήρε, σχεδόν μας καθήλωσε θα μπορούσε να πει κανείς, με την άρτια περιγραφή του των γεγονότων της εποχής, του αδούλωτου χαρακτήρα του ήρωα Παλληκαρίδη και εν κατακλείδι για τη μεγάλη του προσφορά στην Κύπρο και σε όλον τον ελληνισμό.

SCAN4Ο Ανδρέας Βοσκός, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α Ο κ. Βοσκός  εξήρε με τον προσήκοντα τρόπο τον ήρωα λέγοντας, μεταξύ άλλων, "Με τρόπο σεμνό και συμβολικό τιμούμε απόψε έναν μεφάλο ιδεαλιστή, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που σημάδεψε ανεξίτηλα, όσο λίγοι την Κυπριακή και τη νεότερη ελληνική ιστορία. Ο ευαγόρας δεν ανήκει μόνο στην Κύπρο, ανήκει στον ελληνισμό. Αποτελεί σύμβολο αγώνα θυσίας και αυταπάρνησης. Είναι αιώνια πρότυπο για την πορεία των ελληνικών γενεών"

«Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα».

Στεκόμαστε λοιπόν στην αφήγηση από τον κ Στενιώτη αυθεντικών περιστατικών και γεγονότων που σημάδεψαν τον αγωνιστή της ελευθερίας Παλληκαρίδη αλλά τον ίδιο στην πολυτάραχη εκείνη εποχή όπου η ζωή των νέων ήταν σε συνεχή κίνδυνο.

PAL1PAL2Με μια σπάνια ευχέρεια παρουσίασε τον ήρωά μας όπως τον έζησε εκ του σύνεγγυς για να μας πείσει για τις ανεκτίμητες αρετές και αξίες που τον διακατείχαν αλλά και για το αγωνιστικό του παρόν σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κλίση του για την ποίηση. Μας συνεπήρε με την ανάδειξη του ηρωισμού του και για το πώς αντιμετώπιζε το θάνατο αλλά και για την υπέρμετρη αγάπη για την Ελλάδα και την Ελευθερία

PAL4Σε κάθε αποστροφή του λόγου του σκούπιζε, ενθυμούμενος τον Παλληκαρίδη, κι ένα δάκρυ. Μια μέρα πριν από την εκτέλεσή του ο Βαγορής, όπως ήταν το χαϊδευτικό του, έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί:

«Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».

O Ευαγόρας Παλληκαρίδης
PAL5Μάρτυρας του αγώνα των ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.
Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα, της επαρχίας Πάφου. Μπήκε νωρίς στον αγώνα, από τα μαθητικά του χρόνια κιόλας. Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Δύο χρόνια αργότερα, συλλαμβάνεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΟΚΑ, επειδή συμμετείχε σε παράνομη πορεία.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 συλλαμβάνεται εκ νέου και κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παράνομου οπλισμού. Η δίκη του ορίζεται για τον Μάρτιο του 1957. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν αφήνει περιθώρια στους δικηγόρους του για να τον υπερασπιστούν. Παραδέχεται την ενοχή του, με αξιοθαύμαστο τρόπο: «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο».

Την επομένη της καταδίκης του Παλληκαρίδη σε θάνατο, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να σώσει τον νεαρό μαθητή. Οι εκκλήσεις για την απονομή χάριτος από την Ελλάδα, την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτονται από τον άγγλο κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ και την αγγλική διπλωματία.

Τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957 οδηγείται στην αγχόνη. Τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο. Δύο λεπτά αργότερα (14 Μαρτίου) η καταπακτή ανοίγει και ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης περνά στην αιωνιότητα.

Η Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ
Συγχαρητήρια και στους δύο άξιους ομιλητές. Τα εύσημα ανήκουν, ακόμα, και στη Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ  η οποία είχε την ευαισθησία να διοργανώσει την εκδήλωση -Δευτέρα 7 Μαΐου-, στην Ένωση Κυπρίων Ελλάδος, στην Αθήνα, την  εκδήλωση Μνήμης και απόδοσης Τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία. ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, αφιερωμένη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

avram ctΤην παρουσίαση - επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα Άννα ΑβραάμΌπως προαναφέραμε ομιλητές της εκδήλωσης: ο Ανδρέας Βοσκός: ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α και ο Γεώργιος Γαβριήλ Στενιώτης: Συναγωνιστής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Τον συντονισμό είχε ο κ. Τάκης Σκανδαλάκης: Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., τ. Υφ. Εξωτερικών ενώ την παρουσίαση - επιμέλεια είχε η κα Άννα Αβραάμ

Στο χώρο της Ένωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ειδικό μουσικό αφιέρωμα που ερμήνευσαν η Εύη Καπάταη στο τραγούδι και ο Ευάγγελος Αυγέρης στο πιάνο.

Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κα Παναγίδη Μαρία  διάβασε χαιρετισμό του ενώ διαβάστηκε και ένας άλλος χαιρετισμός, αυτός του Γραμματέα της ΝΔ κ Λ. Αυγενάκη ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες

Χαιρετισμός  του κ Τάκη Σκανδαλάκη

DS DRΟ κ. Τάκης Σκανδαλάκης: Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού, Καθ. Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., τ. Υφ. Εξωτερικών χαιρετίζει την εκδήλωση«Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».

Αυτό ήταν το τελευταίο γράμμα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη ενός 19χρονου που έμελλε να αφήσει το όνομα του στην ιστορία…
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης είναι ο τελευταίος που ανέβηκε στο ικρίωμα της αγχόνης στις Κεντρικές Φυλακές, στη Λευκωσία.

Σήμερα έχουμε κοντά μας δύο ξεχωριστές προσωπικότητες του Κυπριακού Ελληνισμού να μας μιλήσουν για τη ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, το φίλο και καθηγητή Ανδρέα Βοσκό και τον συναγωνιστή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη Γιώργο Γαβριήλ Στενιώτη το επονομαζόμενο Κίμωνα……….Οπότε τα δικά μου λόγια περιττεύουν. Θα κάνω μόνο δύο επισήμανσεις

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης δίνει σάρκα και οστά στους σύγχρονους ήρωες της Ελληνικής ιστορίας και δικαιωματικά εντάσσεται στο πάνθεο των ηρώων της.

Είναι ο άνθρωπος που καταφέρνει να υπερβεί την φυσιολογική θέληση για ζωή και να αψηφήσει τον θάνατο, έχοντας τη βεβαιότητα πως η αναχώρησή του από τη ζωή, θα του επέτρεπε να συμβάλει προσωπικά στην απελευθέρωση του τόπου του.
Και θα αναφερθώ, στο σημείο αυτό,  στον ιδιαίτερο συμβολισμό που φανερώνει και η τελευταία του επιθυμία. Ποια ήταν? Ζήτησε από την μητέρα του έναν Σταυρό με τον Εσταυρωμένο!

 Και συνειρμικά το μυαλό μου πηγαίνει στον όρκο των αγωνιστών του 1821 « Για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία.

Και έρχονται στη σκέψη  μου οι στίχοι της  ευχής του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου: «Ελθέ ο μόνος προς μόνον, ότι μόνος ειμί, καθάπερ οράς»! έλα, συ ο Μόνος προς εμένα τον μόνο γιατί, καθώς βλέπεις είμαι μόνος
Ο μελλοθάνατος συνομιλεί με αυτόν που θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους. Με τον Αναστάντα Χριστό.


Φίλες και φίλοι
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, αγωνίστηκε υπέρ πίστεως και πατρίδος, γιατί αυτός ήταν ο αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου,
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εκπροσωπούσε τον απλό Έλληνα, τον αγνό πατριώτη που ξέρει να αγωνίζεται, να πολεμά και να πεθαίνει με ανδριοσύνη, Στέκεται ολόρθος μπροστά τους και με λεβεντιά προσέρχεται στο ικρίωμα. Ως έτοιμος από καιρός!

Κλείνω, τη σύντομη παρέμβαση μου, με λίγες δικές του φράσεις που αναδεικνύουν το μεγαλείο του.
«Χειμώνας, παγωνιά, κρύο και… καθαρός αέρας. Δεν είμαι πια σκλάβος. (…)
«Η σκέψη δεν κλείνεται…» «Γιατί να μην πεθάνω για κάτι υψηλό, για κάτι ωραίο;».
Και απευθυνόμενος στο δικαστή λίγο πριν ανακοινωθεί η καταδίκη του, είπε:
“Ξέρω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Έλλην Κύπριος που αγωνίζεται για την Ελευθερία του”.

 

Χαιρετισμός  του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κενεβέζου
στην εκδήλωση της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της  Ν.Δ. Μνήμη Αγώνων και Αγωνιστών της Κυπριακής Ελευθερίας
Αφιέρωμα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη Ένωση Κυπρίων Ελλάδος - 7 Μαΐου 2018

   PAL14H εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κα Παναγίδη Μαρία διάβασε τον χαιρετισμό του Ευχαριστώ θερμά την Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού της  Ν.Δ. για την τιμητική πρόσκληση να προλογίσω την εκδήλωση Μνήμη Αγώνων και Αγωνιστών της Κυπριακής Ελευθερίας. Αφιέρωμα στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
    Λυπούμαι ειλικρινά που δεν μπόρεσα να είμαι απόψε μαζί σας, καθώς βρίσκομαι στην Κύπρο για την Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Κάθε λαός για να έχει συνείδηση της ταυτότητάς του, οφείλει να γνωρίζει την ιστορία του ως μνήμη ζώσα.
Η ιστορική υπόμνηση και η καλλιέργεια της εθνικής συλλογικής μνήμης, είναι ο μόνος τρόπος να βιώνουμε το νόημα των αγώνων του Έθνους μας, να αντλούμε διδάγματα από το ήθος και τη θυσία των ηρώων μας, να συναισθανόμαστε και να αναλαμβάνουμε  το δικό μας χρέος και τις δικές μας ευθύνες απέναντι στην ιστορία και το μέλλον μας.

Η απόδοση της δέουσας τιμής στους ήρωες και ηρωομάρτυρες του Αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Ελλήνων Αγωνιστών 1955-1959 για την αποτίναξη του Βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού, αποτελεί διαχρονικό χρέος και δίκαια οφειλή προς όλους εκείνους που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ιστορίας, υπερέβησαν εαυτούς, αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και προσέφεραν το ύψιστο αγαθό της ζωής, διεκδικώντας με αυταπάρνηση, ηρωισμό και θάρρος, το αυτονόητο της Ελευθερίας, δικαιοσύνη και  εθνική αποκατάσταση.
Διότι, πραγματικά, στη μακραίωνη και πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Ελληνισμού, ο υπέρ Ελευθερίας Αγώνας των Κυπρίων, δικαίως καταγράφεται ανάμεσα στους πιο μεγάλους, τους πιο ένδοξους του Έθνους μας, όταν η ηρωική γενιά του 1955-1959 κατέδειξε με τη θυσία της, όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και στην ανθρωπότητα ολόκληρη, πώς γράφεται η ιστορία των λαών που τιμούν την ελευθερία τους και σέβονται την παράδοση και τον πολιτισμό τους.
    

61 χρόνια πριν στις 14 Μαρτίου του 1957, απαγχονίστηκε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης που υπήρξε ο τελευταίος και ο νεώτερος από τους εννιά απαγχονισθέντες του Αγώνα 1955 – 1959.
  

 Τιμούμε την μνήμη του και στο πρόσωπό του τον αγώνα όλων των Κυπρίων για ελευθερία και εθνική δικαίωση.

   Γεννήθηκε στη Τσάδα της Πάφου το 1938.  Από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια φάνηκε η επιμέλεια του μικρού Ευαγόρα και το λογοτεχνικό του ταλέντο.
    Κατά τη διάρκεια της γυμνασιακής του ζωής έγραψε περισσότερα από 500 ποιήματα πατριωτικά, θρησκευτικά, ερωτικά ακόμα και σατιρικά και επιγράμματα.   Έγραψε επίσης και πολλά πεζά κείμενα.
    Η ποίηση του Ευαγόρα Παλληκαρίδη χαρακτηρίζεται από τα έντονα πατριωτικά συναισθήματα, τον ρομαντισμό και την τρυφερότητα, τον στοχασμό αλλά και το χιούμορ και την κατάφαση της ζωής.
    Στη μικρή σε διάρκεια, αλλά μεγάλη σε ηρωισμό ζωή του πορεύτηκε τον αγώνα τον μεγάλο χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή, και ας ήταν μόνο 18 χρονών.
    Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα που τον οδήγησαν στην αγχόνη, παρά μόνο στα τελευταία του λόγια προς τον Άγγλο δικαστή μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του: «Γνωρίζω ότι θα μου επιβάλετε την ποινή του θανάτου.  Εκείνο όμως το οποίο έχω να είπω είναι τούτο.  Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την Ελευθερία του.  Τίποτε άλλο».
    Ο αείμνηστος Ανδρέας Παστελλάς έγραψε στο ποίημα του «Άδεια θρανία» από τη συλλογή «Χώρος Διασποράς» το 1970
    
    Διάβασα τον κατάλογο και σεις λείπατε,
    γράφατε την ορθογραφία σας στους τοίχους.
    Διάβασα τον κατάλογο
    Και σεις βρισκόσαστε στα οδοφράγματα
    Διάβασα τον κατάλογο
    και σεις γράφατε στις φυλακές
    στα μικρά σας γόνατα
    την Ιστορία του ανθρώπου.
    Κι’  έγραψα στον κατάλογο: όλοι παρόντες!
    Και πλάι το βαθμό του καθενός σας: Άριστα.

    Μέσα στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται το έθνος καλούμαστε όλοι μαζί να βρούμε τα μονοπάτια του ήθους, της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης που χάραξε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.     

    Ας είμαστε όλοι παρόντες και είθε να πάρουμε άριστα.

 

SCAN9Η εκδήλωση έκλεισε με ειδικό μουσικό αφιέρωμα που ερμήνευσαν η Εύη Καπάταη στο τραγούδι ...

 SCAN5...και ο Ευάγγελος Αυγέρης στο πιάνο (Εδώ απαγγέλλει ποίημα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη)

SCAN10Aναμνηστική φωτό της εκδήλωσης με τους κυρίως συντελεστές της

 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

 • All
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • ΥΓΕΙΑ
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Έλληνες ερευνητέςαπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) έριξαν «φως» στη διαδικασία
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Theodoros Zanos, Assistant Professor at the Centre of Bioelectronics of the Feinstein Institute of Medical Research
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Άρη ένα μικρό αυτόνομο ελικόπτερο, το
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Leaders from Greece, Cyprus and Egypt inaugurated Roots Revival Week in Alexandria this week, a new
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Eνα εντυπωσιακό βίντεο από τον αττικό ουρανό κατά τη διάρκεια της καταιγίδας το βράδυ του Σαββάτου
  Read More
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • Το Facebook αποκαλύπτει 25 σελίδες κατευθυντήριων οδηγιών για το πώς θα αφαιρεί ψευδείς ειδήσεις, αναρτήσεις με
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Καινούριο δήμαρχο έχει εδώ και λίγες μέρες η πόλη Σβέρτε στη Γερμανία, στην άκρη της Κοιλάδας
  Read More
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 • Το ξενοδοχείο "Kyrimai" στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από
  Read More
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των δομών της
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Οι επιστήμονες τρέφουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Eρευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας
  Read More
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους,
  Read More
  • ΥΓΕΙΑ
 • Επιτυχείς ήταν οι πρώτες δοκιμές ενός «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα, που δοκίμασε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)
  Read More
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 • Το Λας Βέγκας είναι εντυπωσιακό από κάθε άποψη. Πρώτον, επειδή όλα εκεί είναι τεράστια. Τα ξενοδοχεία
  Read More

GREEKS ABROAD

open letter to prf 250- Lettre des associations grecques et philhellènes au Président de la République française, au sujet des menaces de la Turquie envers la Grèce.

visa dw250- Νέοι κανόνες για προξενική προστασία πολίτων κρατών-μελών ΕΕ στο εξωτερικό / Ισχύουν από 1η Μαΐου 2018

tsiknis250- H 2η απονομή των Βραβείων «Ευπρέπεια 2017

 

students exams250-Πανελλήνιες 2018: Ενημέρωση για τους Έλληνες του εξωτερικού

 

elephants250- Ελληνίδα γενετίστρια ρίχνει φως στο DNA των ελεφάντων

 

arg250- Δημήτρης Αργυρόπουλος: Δημιουργία Μουσείου της ελληνικής μετανάστευσης στο Βέλγιο

- Για 5η συνεχή φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο Δ. Αργυρόπουλος!

OM logo om black 220x50- Στον 17ο χρόνο το OMOGENEIA MAGAZINE!

forologikes250- Αναλυτικός οδηγός. Εφορία: Τι ισχύει για κατοίκους εξωτερικού και ομογενείςΑναλυτικός οδηγός.

ty 250- Η Ομογένεια στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας

forologikes250- Φορολογικοί Κάτοικοι Ελλάδος – Εξωτερικού (επικαιροποιημένο με τις τελευταίες αλλαγές)

illiolopoulos chr250- Κληρονομιά εξωτερικού για κάτοικο Ελλάδος

 

ballot n250- Η «ψήφος εξωτερικού» και το μπρα ντε φερ δεκαετιών

tamis atg250- H εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων αξίζει περισσότερο από δύο πινακίδες

theater pit brx250- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Κοινός εορτασμός από τις 7 ελληνικές θεατρικές ομάδες των Βρυξελλών. Δείτε ποιες είναι....

 

 

 

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"