• Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

  Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

 • Ιατρικός Τουρισμός

  Ιατρικός Τουρισμός

 • Κορωνοϊός: Πώς η Ελλάδα «ισοπέδωσε» την επιδημική καμπύλη

  Κορωνοϊός: Πώς η Ελλάδα «ισοπέδωσε» την επιδημική καμπύλη

 • VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

  VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Ρέγκλινγκ: Εύθραυστη η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές

regling250Ο επικεφαλής του ESM έστειλε μήνυμα επιμονής στις μεταρρυθμίσεις έως τη λήξη του προγράμματος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία για συμφωνία επί των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου «Η πρόσβαση της

Ελλάδας στις αγορές παραμένει εύθραυστη» προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα επιμονής στις μεταρρυθμίσεις έως τη λήξη του προγράμματος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία για συμφωνία επί των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Επίσης, έκανε λόγο για ενισχυμένο πλαίσιο εποπτείας σε σχέση με άλλες χώρες που ήταν στο πρόγραμμα.

«Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών σημαίνει [ότι η Ελλάδα] θα πρέπει να δείξει πλήρη δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις, αλλά ακόμα και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό στην περίπτωση της Ελλάδας» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, προσθέτοντας πως «η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές – λόγω παραγόντων εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης – επηρέασε αρνητικά τα ελληνικά spreads».

«Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι η συνεχιζόμενη δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.

Όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης, σημείωσε ότι η Ελλάδα «εργάζεται ακούραστα» για να ολοκληρώσει τα 88 προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση πολύ σύντομα.

«Όταν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, θα εξετάσουμε το μέγεθος της τελικής εκταμίευσης, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας», τονίζοντας πως αυτό το απόθεμα «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης και αποτελεί διαβεβαίωση για τους επενδυτές».

Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση του ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος στη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα. «Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μπορούν να τεθούν σε ισχύ εάν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και εάν υπάρχει ανάγκη. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για το πώς θα διαμορφωθεί το πακέτο».

Όσον αφορά τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργώντας έτσι δημοσιονομικό χώρο «που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σύνεση για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της οικονομίας».
Πιο στενή η μεταμνημονιακή εποπτεία

Ο επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε στην εποχή μετά το τέλος του προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων.

«Το πιο σημαντικό θέμα είναι να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει πρόσβαση στις αγορές και μετά την έξοδο της από το πρόγραμμα. Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον ESM, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας» σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι «όπως και κάθε άλλη χώρα, η Ελλάδα θα υπόκεινται σε τακτικές επιθεωρήσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης. Ωστόσο, καθώς η Ελλάδα απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερη ανακούφιση χρέους απ’ ό,τι κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, το πρόγραμμα εποπτείας θα είναι πιο στενό και ολοκληρωμένο».

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"