• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

17.700.000 κάρτες στα πορτοφόλια των Ελλήνων!

fotis 250bΤου Φώτη Χαραλαμπίδη -Απίστευτο, θα πείτε σίγουρα. Δεν είναι δυνατόν. Κι όμως, είναι και παραείναι.. Και μάλιστα με τη βούλα της Τράπεζας της Ελλάδος, γι’ αυτό μη βάζετε στοίχημα. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, ο συνολικός αριθμός των καρτών

πληρωμών (χρεωστικών και πιστωτικών) που είναι σε κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 539.000, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Στα πορτοφόλια των Ελλήνων βρίσκονται συνολικά 17.700 κάρτες. Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019, το ποσοστό συμμετοχής των χρεωστικών καρτών στο σύνολο του «πλαστικού χρήματος» που έχουν οι Έλληνες ήταν στο 84% και των πιστωτικών καρτών στο 16%. Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο όγκος των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών ήταν 483,3 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 16% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2018, η δε αξία των συναλλαγών ήταν 29,6 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας μείωση 16%. Η μέση αξία συναλλαγών ανά κάρτα εμφάνισε μείωση κατά 19% και διαμορφώθηκε στα 1.668 ευρώ. Και ο μέσος αριθμός συναλλαγών ανά κάρτα μειώθηκε στις 25 από 30. Η μέση αξία ανά συναλλαγή για το σύνολο των καρτών (χρεωστικών και πιστωτικών) ανήλθε σε 67 ευρώ. Για δε τις επιμέρους κατηγορίες, η μέση αξία ανά συναλλαγή με χρήση χρεωστικής κάρτας ανήλθε σε 70 ευρώ, η δε μέση αξία ανά συναλλαγή με χρήση πιστωτικής κάρτας ήταν 54 ευρώ.

Μήνυμα Προκόπη Παυλόπουλου προς Τουρκία:
«Η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει ούτε κατά κεραία από αυτά
που της ανήκουν»

«Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια απέναντι σε οποιονδήποτε τα απειλεί. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και κατά κεραία από εκείνα που της ανήκουν κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», υπογράμμισε σε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός επικράτειας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Προεδρική Φρουρά και πρόσθεσε: «Σήμερα δεν είμαστε πια μόνοι. Αναγνωρίζει το Δίκαιο της Ελλάδας η Διεθνής Κοινότητα. Το αναγνωρίζει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν επιπλέον ξέρει ότι οι απειλές εναντίον της Ελλάδας είναι και απειλές οι οποίες αφορούν την ίδια: το έδαφός της, τα σύνορά της, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της». Απευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό, ο Πρ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Τους καλούμε να ζήσουμε ειρηνικά. Τους προειδοποιούμε όμως: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδας μας. Την Ελλάδα θα τη βρουν απέναντι και έτοιμη και ενιαία». Ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδος και του ελληνικού λαού: «Τούτος ο τόπος θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις. Γι’ αυτό είμαστε φτιαγμένοι εμείς οι Έλληνες. Για τα δύσκολα και τα σημαντικά. Υπό έναν όρο: Ότι θα τα υπηρετήσουμε ενωμένοι. Τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ο διχασμός μας άφησε τραγωδίες, μας στέρησε και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Δεν πρόκειται να διαπράξουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον».

Από το ελληνικό Γραφείο Τύπου στην Άγκυρα βρέθηκε στο
τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

Η επιλογή επιτόπιου προσωπικού από τις κατά τόπους Πρεσβείες και Γραφεία Τύπου, είναι σοβαρή υπόθεση, ειδικά μάλιστα όταν αφορά χώρες με τις οποίες οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Το επιτόπιο προσωπικό θα πρέπει να έχει βασικό κριτήριο ότι δεν θα εκθέσει την ελληνική Διπλωματική Αρχή στη χώρα διαπίστευσής της και κυρίως ότι θα είναι έμπιστο και εχέμυθο πρόσωπο, καθώς ακόμη και η πιο ταπεινή ειδικότητα μπορεί να κάνει τη ζημιά, έχοντας πρόσβαση σε χώρους που και έγγραφα φυλάσσονται και διακινούνται, αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης συζητήσεων. Δεν ξέρουμε αν αληθεύει η πληροφορία που μας έφθασε, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος από το επιτόπιο προσωπικό του Γραφείου Τύπου στην Άγκυρα, μόλις αποχώρησε από το Γραφείο, προσελήφθη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Μπορεί πράγματι να είχε τόσα ταλέντα ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ώστε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να αναγνώρισε τις ικανότητές του και να μην ήθελε να στερηθεί τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν όμως και οι καχύποπτοι, που σκέφτονται ότι πιθανόν να υπήρχε κάποιου άλλου είδους σχέση με το τουρκικό κράτος και πριν από την πρόσληψή του ή τουλάχιστον κατά το διάστημα που προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αρχή στην Άγκυρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει γίνει ζημιά και ότι τέτοια φαινόμενα, όσο αθώα κι αν είναι, δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

 

Την ταβέρνα δεν την κόβει ο Έλληνας

Παρά την κρίση, που έφερε μείωση των εισοδημάτων σε κάθε νοικοκυριό και το ανάγκασε να περιορίσει τα πάντα, η ταβέρνα είναι το μόνο που δεν κόπηκε. Και το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat. Οι Έλληνες διαθέτουν το 12,4% των συνολικών δαπανών τους για φαγητό και ποτό έξω από το σπίτι. Δυστυχώς, είμαστε στην τέταρτη θέση. Πρώτοι στην ΕΕ-28, είναι οι Ιρλανδοί με 14,4%, δεύτεροι οι Ισπανοί με 13% και τρίτοι οι Μαλτέζοι με 12,6%. Τις μικρότερες δαπάνες έχουν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία με 1,9%, η Πολωνία με 3% και η Λιθουανία με 3,4%. Οι γερμανοί ξοδεύουν στα εστιατόρια 4,3%, οι Δανοί 5,3%, οι Γάλλοι 5,9% και οι Σουηδοί 6,1%.

Άνω-κάτω το πρόγραμμα Νετανιάχου στην Αθήνα

Άνω-κάτω έγινε την Παρασκευή (3/1) το πρόγραμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Αθήνα. Αρχικά, επρόκειτο να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά την Πέμπτη (2/1) το βράδυ, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου ζήτησε, αν ήταν δυνατόν, να επισκεφθεί, μαζί με τη σύζυγό του Σάρα και το γιο του Αβνέρ, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο υιός Νετανιάχου σπουδάζει αρχαιολογία και η επιθυμία του εξέτρεψε το πρόγραμμα του πατέρα του, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόθυμα ικανοποίησε το αίτημα του ομολόγου του και μάλιστα συνόδευσε την οικογένεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μαζί με τον δικό του γιο, Κωνσταντίνο. Την ξενάγηση ανέλαβε η Διευθύντρια του Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη, με τη συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναχώρησε εσπευσμένα από την Αθήνα, έπειτα από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνάντηση που θα είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"