• Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

  Δηλώστε Τώρα ή Διορθώστε Το Κτηματολόγιο Στην Αθήνα

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Coronavirus and military obligations: Regulations for Greeks abroad

 • Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

  Η Ελλάδα στο top 3 των προορισμών της Μεσογείου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Σε «καραντίνα» διαρκείας Ελλάδα και Ευρώπη

karantina phΣε «υγειονομική καραντίνα» τίθενται Ελλάδα και Ευρώπη σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της επέλασης του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι από αύριο κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, ενώ παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ

μάρκετ, που θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Παράλληλα, ρολά μπαίνουν σε όλα τα τουριστικά καταλύματα, ενώ αναμένεται να απαγορευθούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου είναι να διατηρηθεί «ανοικτό» το κράτος, δηλαδή να συνεχίσουν να παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες, πέραν βεβαίως του συστήματος υγείας. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΥΠΑ) και εκπροσώπους κινητής τηλεφωνίας, για να συζητηθούν σχέδια εκτάκτου ανάγκης, ώστε σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων μεταξύ εργαζομένων να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους. Παράλληλα, έχουν δοθεί οδηγίες για βάρδιες και «συντήρηση δυνάμεων» σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό.

karantina phΕν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στις Βρυξέλλες, Γιάννης Παλαιολόγος, την «προσωρινή» απαγόρευση «μη ζωτικών» ταξιδιών από χώρες εκτός της Ζώνης Σένγκεν εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπως δήλωσε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η απαγόρευση θα διαρκέσει σε πρώτη φάση 30 ημέρες και αν κριθεί αναγκαίο θα ανανεωθεί. Από το μέτρο εξαιρούνται πολίτες των μελών της Ζώνης Σένγκεν, γιατροί, νοσοκόμοι και άλλοι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και πολίτες τρίτων χωρών που εργάζονται σε χώρα-μέλος του Σένγκεν. Για να ισχύσει το μέτρο, πρέπει να υιοθετηθεί επισήμως σήμερα στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οπως είπε η κ. Φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου μετά την τηλεδιάσκεψη του G7, η εισήγηση της Κομισιόν έγινε κατόπιν «εκτεταμένων διαβουλεύσεων» με τα κράτη-μέλη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το μέτρο συγκέντρωσε «την ισχυρή υποστήριξη» των μελών της Ζώνης Σένγκεν (22 κράτη-μέλη της Ε.Ε. συν Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και Λίχτενσταϊν), σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, ενώ η Νορβηγία και η Ελβετία, σε επαφές που είχε μαζί τους, το είδαν και αυτές «πολύ θετικά».

Εγγραφο της Κομισιόν προς τα κράτη-μέλη που διέρρευσε (Bloomberg) φανερώνει ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση προτείνεται ως μέτρο που θα «επιτρέψει την άρση των συνοριακών ελέγχων» στο εσωτερικό της Ζώνης Σένγκεν, οι οποίοι «απειλούν να προκαλέσουν σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε.».

Νωρίτερα χθες, η Κομισιόν δημοσιοποίησε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση των συνοριακών ελέγχων στο εσωτερικό της Ε.Ε. Η λογική τους είναι άτομα που αποτελούν ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού να ταυτοποιούνται μέσω υγειονομικών ελέγχων στα σύνορα και να λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται, είτε στη χώρα αναχώρησης είτε στη χώρα άφιξης. Στη σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν αναφέρει ρητώς ότι είναι προτιμότερη αυτή η προσέγγιση από το γενικευμένο κλείσιμο των συνόρων.

Οι οδηγίες αυτές παρουσιάστηκαν χθες το πρωί σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών των κρατών-μελών η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Στην ακραία περίπτωση που θα χρειαστεί κλείσιμο των συνόρων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής, «πρέπει να οργανώνεται με τρόπο που αποφεύγει τη δημιουργία μεγάλων συγκεντρώσεων, που συνεπάγονται κίνδυνο εξάπλωσης του ιού».

 

kathimerini.gr

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ .........

Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

5th ka x200

Το άγχος ο μεγαλύτερος εχθρός για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

panelladikes700x200

-Η "λευκή λίστα": Είκοσι χώρες παίρνουν τουριστικό "διαβατήριο" για την Ελλάδα

ona logo''Solo Eudokia'' Greek and South African Hellenes unite in Covid - 19 - enxordo 2020

Watch the largest plane in the world land in Athens!

 Study Classical Greece in Athens

classical st pe

Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

elis isl760x1

 

Η ελληνική γλώσσα, «ένα φως όλο ψυχή», αρχίζει το διαδικτυακό της ταξίδι σε όλα τα παιδιά της ομογένειας....

staellinika 635x220

και..."StaEllinika" σε σχολεία των ΗΠΑ

staellinika usa

VIDEO: EVROS CRISIS 2020 THE TRUTH BEHIND 'FAKE NEWS' (By Ellopia Films USA)

evros migrants at Greek border 800x

27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε :  Ο Αντιπρόεδρος της  Ε.Ε.  κ. Μαργαρίτης  Σχοινάς κεντρικός ομιλητής

25 see l

-Τα παιδιά στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι γονείς μόνοι

-The Greek secret: Philotimo

the gsp and t
 

 

 

 

 

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"