• Στα

  Στα "σκαριά" η εκστρατεία τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τη Marketing Greece

 • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τουλάχιστον ένας χρόνος για την έγκριση του εμβολίου για τον Covid-19

 • Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

  Συγκλονιστικές ιστορίες των πρώτων Ελλήνων της Αμερικής

 • Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

  Ελληνογερμανικό: Η Ελλάδα στο ΤΟΠ 10 της ISM 2021

 • Ιατρικός Τουρισμός

  Ιατρικός Τουρισμός

 • 27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

  27ο Συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης. Υπό την αιγίδα της Ε.Ε : Ο Αντιπ/δος της Ε.Ε. κ. Μαρ. Σχοινάς κεντρικός ομιλητής / Aλλαγή ημερομηνίας, Nέα ημερομηνία: 10/12/2020

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Πα.Δ.Ε.Ε.

anastasiadis savvas pr

Σε διαδικτυακή συζήτηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) προχώρησε το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς την Πέμπτη 21

Μαϊου 2020 στις 16:00 μ.μ. με βασικό θέμα την διοργάνωση εκδηλώσεων του 2021, για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση.

Στη συζήτηση, εκτός από τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς κ. Σάββα Αναστασιάδη, συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος κ. Αμανατίδης Ιωάννης. Από την πλευρά της Πα.Δ.Ε.Ε. συμμετείχαν, ο Πρόεδρος κ. Peter Katsambanis, μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης Δυτικής Αυστραλίας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Leonidas Raptakis, μέλος της Γερουσίας της Πολιτείας Rhodes Island των Η.Π.Α., η Β΄ Αντιπρόεδρος, κα Effie Triantafilopoulou ,μέλος του Επαρχιακού Κοινοβουλίου του Οντάριο, ο κ. Steve Georganas μέλος του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου, ο επίτιμος γραμματέας κ. John Pandazopoulos πρώην μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας Victoria της Αυστραλίας, ο κ. Stephan Pappas μέλος της Γερουσίας του Ουαϊόμινγκ, Η.Π.Α. και οι κυρίες Παρασκευή Καραστεργίου, Αγγελική Μαντζαβίνου, Ναταλία Σερέτη από την Διεύθυνση Διεθνών σχέσεων της Βουλής.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από τον τρόπο οργάνωσης των εκδηλώσεων του 2021, συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας του Κορωνοϊού από την Ελλάδα που αποτέλεσε παγκόσμιο πρότυπο και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, οι οικονομικές επιπτώσεις από αυτήν, η τουριστική και επιχειρηματική προβολή της Χώρας μας, ο τρόπος εφαρμογής του νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και η στήριξη των εθνικών μας θεμάτων από την ομογένεια.

Για την τηλεδιάσκεψη ο κ Αναστασιάδης επεσήμανε:

anastasiadis savvas tile im

 

 

 

 

 

 Λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του Κορωνοϊού, η διοργάνωση του συνεδρίου, με φυσική παρουσία καθίσταται αδύνατη αλλά θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε. και τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, έτσι ώστε οι συμπατριώτες μας που είναι εκλεγμένοι σε ξένα Κοινοβούλια και Δήμους, να είναι συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για τη χώρα μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η σημερινή τηλεδιάσκεψη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πα.Δ.Ε.Ε., ενώ ήδη για το θέμα έγινε μία τηλεδιάσκεψη και με το Δίκτυο Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα» και πρότεινε,

« οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, να γίνουν στους χώρους των Κοινοβουλίων και των Δήμων, όπου είναι εκλεγμένοι οι Ελληνικής καταγωγής συνάδελφοί μας. Οι εκδηλώσεις αυτές να είναι ανεξάρτητες από άλλες παρόμοιες που ενδεχομένως, θα διοργανωθούν από εθνικοτοπικούς συλλόγους και οργανώσεις, ομοσπονδίες κ.λ.π.»

Επίσης ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε στις εκδηλώσεις, να αξιοποιηθεί το φιλελληνικό πνεύμα που ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα και να συμμετέχουν σε αυτές φιλελληνικές οργανώσεις ή και μεμονωμένοι φιλέλληνες.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του κ. Αμανατίδη, ο οποίος ζήτησε, επιπλέον, από τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε., την στήριξη των εθνικών μας δικαίων ιδίως σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία, καθώς και την ενημέρωση των μελών τους για τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.

Ο κ. Κατσαμπάνης ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων του 2021 και δεσμεύτηκε σύντομα να μας αποστείλει τις προτάσεις των μελών του στη βάση των οποίων θα διεξαχθεί η συζήτηση της επόμενης τηλεδιάσκεψης, ενώ ο κ. Ραπτάκης πέραν της διοργάνωσης των εκδηλώσεων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι Η.Π.Α. τις κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία και τις θετικές αποφάσεις που πρόκειται να πάρει η Γερουσία των Η.Π.Α., για τα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Πανταζόπουλος τόνισε τον θαυμασμό και τον σεβασμό που προκάλεσε στους ξένους ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Ελλάδα την κρίση, την ενισχυμένη θέση της στη συνείδηση των ξένων και την δυνατότητα αξιοποίησης αυτής της φήμης τουριστικά και επιχειρηματικά. Και τα υπόλοιπα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. που συμμετείχαν στην συζήτηση τοποθετήθηκαν με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και ενθουσιασμό για την διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη μετά από πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής, θα γίνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου με τη συμμετοχή όλων όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Δηλαδή της << Επιτροπής 2021>>, του Δικτύου Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, του Υφυπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και της Γενικής Γραμματείας αντίστοιχα.

Στον κόσμο Ενδιαφέρουν και...διαφέρουν ΙΙ

ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 • 1
 • 2

OΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ *LINKS

NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ   http://neoskosmos.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ   http://diaspora-grecque.com

THE PANHELLENIC POST    http://www.panhellenicpost.com

HELLENIC NEWS OF AMERICA    https://hellenicnews.com/

OMOGENEIA MAGAZINE  www.omogeneia.gr , www.omogeneia.info

ΠΑΤΡΙΔΕΣ   http://patrides.com/

NEWSVILLE   http://www.newsville.be/

SOFIA TIMES MAGAZINE: www.sofiatimes.com

GreekTV. com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ   www.elliniki-gnomi.eu/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ανανεωμένο site μας. Η υπηρεσία του ΝΕWSLETTER πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα για να δεχθεί την εγγραφή σας.

dimosiografos kon 60xΤα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις του OMOGENEIA MAGAZINE

Μείνετε συντονισμένοι εδώ  *** www.omogeneia.gr / www.omogeneia.info

ommepress@yahoo.fr

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ είπαν


 • faviicom100 
  Eλένη Παρασκευοπούλου

  "Το OMOGENEIA MAGAZINE είναι μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης για μας τους αποδήμους,
  από κάθε άποψη. Σας ευχαριστούμε..."

                                    

 • faviicom100
  Νίκος Σταματίου
   
   "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του ομογενειακού μας περιοδικού και θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που μας προσφέρει με την σωστή ενημέρωσή μας..."

 • faviicom100
  'Ιωάννα Καραδήμου

    " 'Εχει γίνει πλέον μια ευχάριστη συνήθεια να ανοίγω κάθε μέρα, πρώτα την ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό για μας να μαθαίνουμε σωστά για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και όχι μόνο"